Yhteystiedot Kansan Musiikki Juminkeko Kuhmo Sotkamo Suomussalmi Uhtua Kepa Haikola Suomeksi Paruski In English


Pohjois-Pohjanmaan Liitto

Kulkuyhteydet Kuhmoon

Lentäen

Kesällä Finnair lentää päivittäin 1-2 lentoyhteyttä välillä Helsinki-Kajaani. Lisätiedot lentoaikatauluista ja hinnoista löydät Finnairin sivuilta. Matkalippuja voi ostaa myös matkatoimistoista.

Lentokentältä on päivittäin lentotaksiyhteys Kuhmoon. Tällä hetkellä (maaliskuussa 2009) kuljetuksen hinta on 35 e/hlö. Taksin tilausnumero on 0600 398 300, sähköposti kuhmon.taksipalvelut (at) pp.sonera.net


Junalla

Lähin rautatieasema on Kajaanissa. Kajaanista tulee Kuhmoon päivittäin useita linja-autovuoroja. Info, aikataulut ja lipunmyynti sekä lisätiedot saat VR:n sivuilta tai matkatoimistoista. Linja-autoyhteydet edelleen Kuhmoon löytyvät Oy Matkahuolto Ab:n sivuilta.


Linja-autolla

Kajaanista Kuhmoon kulkee päivittäin 8 linja-autovuoroa. Lisätiedot aikatauluista löydät Oy Matkahuolto Ab:n sivuilta.


Omalla autolla

Etelän suunnasta Kuhmoon lyhin reitti kulkee Nurmeksen kautta, kantatietä 75 pitkin. Kuhmoon pääsee myös Kajaanin kautta eli ensin valtatie 5:ttä Kajaaniin ja sieltä kantatietä 76 Kuhmoon. Oulun suunnalta lyhin reitti on Paltamon ja Kontiomäen kautta Kaitainsalmeen, ja sieltä ns. pohjoispuolentietä Kuhmoon.


Vartius

Vartiuksessa on kansainvälinen matkustajaliikenteen rajanylityspaikka Kuhmosta Karjalan tasavaltaan. Lähimpiä rajantakaisia tutustumiskohteita ovat Kostamuksen kaupunki ja Vienan-Karjalan runokylät, Vuokkiniemi, Venehjärvi, Uhtua ja Jyskyjärvi.

Linja-autovuoro välillä Kuhmo-Kostamus-Kuhmo kulkee maanantaisin ja perjantaisin. Rajanylitykseen tarvitaan passi ja viisumi.