../images/DSC_0143.JPG Juminkeko Runolaulun juuret ja versot Runolaulun juuret ja versot Runolaulun juuret ja versot Runolaulun juuret ja versot
Kansan Musiikki

Yhteystiedot
Linkit


image


Lasten piiri pyörii

Ensimmäinen vienankarjalainen Lasten piiri pyörii - kansantaidefestivaali pidettiin Uhtualla 23. maaliskuuta. Se keräsi yhteen Runolaulun juuret ja versot -hankkeen kautta syksyllä 2007 perustetut lasten ryhmät Vuokkiniemestä, Vienan Kemin Paanajärvestä, Uhtuasta ja Jyskyjärvestä. Festivaaliin osallistui myös Kalevalassa jo vuosia toiminut Hepokatti-perinneryhmä - yhteensä lapsia ja nuoria oli 80 henkeä.

Jokainen ryhmä esitti omaleimaisen ohjelmansa, joka koostui runolauluista, loruista, tansseista, tarinoista ja piirileikeistä. Vahvana vienankarjalaisena voimana soi kotiseudulle omistettu finaalilaulu. Lavalta juhla siirtyi Kalevalan kulttuuritalon aulaan, missä tansseja ja leikkejä pyörittiin yhdessä yleisön kanssa. Lasten vilpitön innostus kansanlauluihin ja tansseihin antaa vahvaa uskoa että vienankarjalaisilla perinteillä on jatkossakin vaalijoita.

Svetlana Staskoit
Runolaulun juuret ja versot -hankkeen Uhtuan työryhmän johtaja

 

Julkaistu: 8.4.2008Tämä projekti on saanut EU-tukea

Pohjois-Pohjanmaan Liitto

© 2007 Juminkeko-säätiö / Runolaulun juuret ja versot -hanke