../images/joomla_green.gif Juminkeko Runolaulun juuret ja versot Runolaulun juuret ja versot Runolaulun juuret ja versot Runolaulun juuret ja versot
Kansan Musiikki

Yhteystiedot
Linkit


Kansan Musiikki ja Runolaulun juuret ja versot -hankkeet ovat päättyneet

Juminkeon toteuttamat Naapuruusohjelman hankkeet, Kansan Musiikki (Interreg) ja Runolaulun juuret ja versot (Tacis), ovat päättyneet. Hankkeiden yhteisenä tavoitteena oli kansanmusiikkiperinnettä, sen tutkimusta ja elvyttämistä sekä kulttuurimatkailun kehittämistä koskevanosaamisalueen muodostuminen Kainuun ja Vienan Karjalan alueille. Hankkeiden päätyttyä voidaan arvioida tavoitteen hyvin saavutetuksi: kuhmolaiset toimijat ja Uhtuan kulttuuritoimijat ovat oppineet työskentelemään yhdessä, uusi kansanmusiikkijuhla Sommelo on synnytetty ja arvokasta kansanmusiikkiperinnettä on tallennettu ja elvytetty.

Hankkeissa hyvään vauhtiin päässyt yhteistyö myös jatkuu tulevaisuudessa. Erinomaisen perspektiivin sille antavat Kuhmoon perustettava, Juminkeon yhteydessä toimiva Runolaulu-Akatemia ja Uhtualle perustettava Kalevala-talo.

Hankkeen henkilökunta kiittää lämpimästi kaikkia Kansan Musiikki -hankkeen ja Runolaulun juuret ja versot -hankkeen yhteistyökumppaneita ha ystäviä: vaikka hankkeet päättyvät, yhteistyö jää!

Pekka Huttu-Hiltunen ja hankkeiden henkilökuntaTämä projekti on saanut EU-tukea

Pohjois-Pohjanmaan Liitto

© 2007 Juminkeko-säätiö / Runolaulun juuret ja versot -hanke