Juminkeko Kansan Musiikki
Kansan Musiikki

Yhteystiedot
LinkitSommelo esittäytyi Folklandia-risteilyllä 12.-13.1.2007. Eero Grundström soittaa ja risteily-yleisö tanssii. Kuva: Anja Pulkkinen.

 

Sommelo, hieno kansanmusiikkijuhla 2.-7.7.2007

Kesän 2007 Sommelo lähestyy. Ohjelman valmistaminen on loppusuoralla. Jo nyt voi nähdä, että juhlasta tulee upea! Taiteilijoita juhlaan on kiinnitetty yli 20, mukana mm. afrikkalaisesta ja suomalaisesta perinteestä ammentava HODI –yhtye, jossa soittavat, laulavat ja tanssivat Arnold Chiwalala, Taito Hoffrén, Topi Korhonen, Menard Mponda, Aliko Mwakanjuki ja Ricardo Padilla.

Sommelo tarjoaa myös MeNaiset ja Toorama –yhtyeiden harvinaislaatuisen yhteiskonsertin. MeNaisissa laulavat Anneli Kont-Rahtola, Outi Pulkkinen, Sirkka Kosonen, Anna-Kaisa Liedes, Maari Kallberg, Eila Hartikainen ja Maija Karhinen. Mordvalaisessa Toorama-yhtyeessä laulavat Genadi Dulkin, Andrei Romashkin, Aleksei Aleksandrin, Vitali Prokin ja Juri Bujankin.

Heidän lisäkseen Sommelon taiteilijoita ovat ainakin Eero Grundström, Pekka Huttu-Hiltunen, Jari Komulainen, Sakari Kukko, Heikki Laitinen, Rauno Nieminen, Jarmo Romppanen, Ilpo Saastamoinen, Salla Seppä ja Janne Seppänen. Lisäksi Sommelossa esiintyy myös paikallisia ryhmiä ja muusikkoja. Lähes kaikki edellä luetellut taiteilijat esiintyvät Sommelossa myös muissa kokoonpanoissa tai solistisesti.

Erinomaisen konserttitarjonnan ohella Sommelolla on kaksi lyömätöntä erikoisjuttua: seminaarit ja kulttuurimatka Vienan Karjalaan. Sommelon ensi kesän koko ohjelma ilmestyy helmikuun alkupuolella, mutta voit tutustua tarkemmin ennakkotietoihin täältä.

Pekka Huttu-Hiltunen
Kansan Musiikki -projektin johtaja

 

Julkaistu: 16.1.2007

> Sommelo 2007 tiedotteet
> Sommelo 2007 -verkkosivutPohjois-Pohjanmaan Liitto

© 2006 Juminkeko-säätiö / Kansan Musiikki -projekti