Runolaulufoorumi - Me Naiset: Kirposi Tulikipuna! - 20-vuotisjuhlakiertue

AddThis Social Bookmark Button

La 26.10. klo 16.00 Juminkeko, Vapaa pääsy

Me Naiset - Kuva: Sami Perttilä

Läpi maan, läpi Manalan
Läpi kuuven kirjokannen
Läpi taivosen kaheksa!
Läpi lasten kätkyettä

Lauluyhtye MeNaiset juhlii 20-vuotista taivaltaan konserttikiertueella. Kirposi tulikipuna juhlakonsertti kuullaan Helsingissä, Tampereella, Mäntyharjulla, Seinäjoella ja Kuhmossa.

MeNaiset tulkitsevat suomalais-ugrilaisten kansojen rituaalilauluja sekä perinnerunoihin tehtyjä uusia sävellyksiä omalla vahvalla tyylillään. Konsertissa improvisaatio ja perinnelaulu sulautuvat äänimaisemaksi, joka tuo menneisyyden tähän päivään ja hetkeen. 

Lauluyhtye MeNaiset-yhtye on toiminut vuodesta 1993 suomalaisen ja suomalais-ugrilaisten kansojen perinteisen laulukulttuurin esittäjänä ja tutkijana. Yhtyeen jäsenet ovat monilla tavoilla perhtyneet eri kulttuurien lauluihin, äänenkäyttötapoihin sekä esityskäytäntöihin. Oppia on haettu arkistoäänitteiltä, nuoteista sekä laulamalla yhdessä vielä elävien perinteentaitajien kanssa. MeNaisten monipuolinen lahjakkuus tulee esille myös erilaisissa monitaiteisissa produktioissa ja ääni-improvisaatiossa, joita he esittävät sekä erikseen että yhdessä perinteisen musiikin rinnalla. Perinne siirtyy myös eteenpäin  MeNaiset jakavat kokemuksiaan kansanlaulajille opettajina mm. Sibelius-Akatemiassa.

MeNaiset yhtyeessä laulavat: Eila Hartikainen, Maari Kallberg, Anneli Kont-Rahtola, Sirkka Kosonen, Anna-Kaisa Liedes ja Outi Pulkkinen