Kanteleen kielin -konsertti

AddThis Social Bookmark Button

Juttua-kahvilassa sunnuntai-iltana 6.1.2013

Ontrei. Kuva: Ilari IkävalkoKonsertissa kuullaan monenlaisia kanteleita eri alueilta ja ajoilta. Kuulemme mm. Ontrei Malisen kanteleen vaskikielten värikkäitä sointeja, Novgorodin kanteleen rytmikkäitä säveliä tuhannen vuoden takaa, latvialaista kanteletta eli koklea sekä keskisuomalaista talonpoikaiskanteletta. Osa konsertin soinneista tulee Volgan alueelta ja Siperiasta asti. Konsertissa esiintyvät Timo Väänänen sekä yhtyeet Pohjola ja Ontrei sekä virolainen kantelepelimanni Aivar Arak.

Kuhmolaisten kulttuuritoimijoiden yhteistyössä kokoama talvinen kulttuuritapahtuma Kuhmon Talvi järjestetään viidennen kerran 31.12.2012−6.1.2013. Kuhmon Talvi tarjoaa parasta kuhmolaista kulttuuria: musiikkia monessa muodossa, tanssia, teatteria, näyttelyitä, elokuvia ja lähiruokaa.

Kuhmon Talvi yhdistää kansainvälisestikin tunnustetut kuhmolaiset kulttuuritapahtumien järjestäjät ja taiteilijat. Kuhmon Talven tavoitteena on tarjota monipuolista kulttuuria niin kuhmolaisille kuin kauempaakin tuleville. Kuhmon Talven tekijät ovat Juminkeko, Kansanmusiikkijuhla Sommelo, Kuhmon Kamarimusiikki, Kuhmon kaupungin kulttuuritoimi, Kuhmo-talo ja Luontokeskus Petola.

Lisätietoja: www.kuhmowinter.fi