Juminkeko-Säätiö
Runolaulu-Akatemia

Tapahtumapaikat Kuhmossa

Kuhmo-talo

Kuhmo-talo on Sommelon konserttien, kurssien ja seminaarien päänäyttämö. Talon on suunnitellut arkkitehti Matti Heikkinen ja se otettiin käyttöön vuonna 1993.

Juminkeko

Juminkeko on Juminkeko-säätiön toimitila ja se valmistui Uuden Kalevalan 150-vuotisjuhlavuonna 1999. Juminkeko palvelee yleisöä tarjoamalla Kalevalaan ja karjalaiseen kulttuuriin liittyviä näyttelyitä, ohjelmia ja tilaisuuksia.

Ikolan pappila

Ikolan pappila on rakennettu 1890-luvulla ja se sijaitsee paikalla, jossa myös Lönnrot vieraili matkoillaan. Sommelon aikana yleisöllä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua pappilaan paimenmusiikin tunnelmissa.

Kuhmo tori

Tori on Kuhmon keskustan vilkas tapahtumapaikka. Laukunkantaja-patsas torin kulmalla muistuttaa siitä, että Kuhmossa on ollut vilkkaat yhteydet Vienan Karjalaan myös entisinä aikoina.

Kuhmon kirkko

Kuhmon kirkko on rakennettu vuonna 1816. Ajan uusklassista tyyliä heijastelevan kirkon alkuperäinen suunnittelija oli pietarsaarelainen Jacob Rijf. Kellotapuli valmistui vuonna 1862 Carl Ludvig Engelin piirustusten mukaan. Talvisodan pommituksissa kirkko vaurioitui käyttökelvottomaksi. Nykyiseen asuunsa kirkko on korjattu vuonna 1985.